V Knjižnici Kočevje smo v septembru zaključili že 4. sezono avtorskega projekta Dogodivščina medvedka Berija za spodbujanje družinskega branja. Preko medvedkove dogodivščine otroci na zabaven način spoznavajo nove knjige, pri tem pa preživljajo kvaliteten prosti čas ob bogatenju besednega zaklada in utrjevanju branja. Otroke povabimo, da sledijo medvedku Beriju, ki vsak mesec spoznava novo področje, ob tem pa si izposojajo knjige in nam prinašajo likovne izdelke, s katerimi okrasimo našo pravljično sobico na otroškem in mladinskem oddelku.

V soboto, 23. 9. 2023, ob 10. uri, smo v knjižnico povabili vse otroke, ki so v sezoni projekta 2022/23 z osmimi žigi ob spoznavanju različnih poklicev uspešno napolnili Berijeve kupončke. Skupaj z medvedkom Berijem smo zanje pripravili pravo medvedjo zabavo. Vsak otrok je od Berija dobil priznanje in vrečko z darilcem: Berijev zabavnik, Berijevo pisalo, slikanico Ježkov dom, ko pride pomlad (Elena Ulyeva, Hiša knjig, 2022), par nogavic (dar podjetja Intersocks), omega-3 okusne žvečljive želeje za otroke (dar podjetja Norsan), zgibanko za sodelovanje v naslednji Dogodivščini medvedka Berija ter bon za dobitno srečko na Berijevem srečelovu, za katerega sta nagrade prispevali podjetji Inotherm in Intersocks. Podjetjem, ki so podprla naš projekt in nam pomagala obdariti mlade bralce, se iskreno zahvaljujemo.

Častni gost naše zabave je bil mladi glasbenik Žiga Mežan, ki je uglasbil Berijevo himno. Zabavali smo se ob njegovi glasbeni spremljavi, se igrali, ustvarjali, peli in plesali. Zabava se je končala sladko – z Berijevim presenečenjem: okusno torto in sokom.

V Knjižnici Kočevje smo zopet navdušeni nad številom otrok, ki so letos z nami pripeljali sezono projekta prav do konca: 48 otrok, ki so sodelovali samostojno s starši ter ena vrtčevska in dve šolski skupini, skupno 102 otroka.

Naš Beri se z oktobrom že odpravlja na novo dogodivščino: tokrat se je odločil podrobneje spoznati različne vrste hišnih ljubljenčkov. Vabljeni, da se mu na Berijevi dogodivščini 2023/24 pridružite tudi vi!