Zbirka PressReader vam omogoča bralno izkušnjo dnevnega časopisja preko pametnih naprav z operacijskimi sistemi Android, iOS, Windows 8 ali BlackBerry 10. Preko portala LibraryPressDisplay lahko zbirko uporabljate preko dostopa na daljavo.

Iz vaše zofe ali pa v mirnem okolju knjižnice lahko na svojem računalniku, tablici ali telefonu (preko aplikacije PressReader) izbirate med več kot 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta. V slovenskem jeziku so vam za enkrat na voljo Dnevnik, Nedeljski dnevnik, Novice, Nedeljske novice in Potovanja in stil z vsemi prilogami (Odprta kuhinja, Suzy, Vikend …).

Prav tako so članom naše knjižnice brezplačno na voljo pomembnejši svetovni časopisi, kot so The Guardian, The Indipendent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr. Nabor revij pokriva različna in mnoga tematska področja (moda, zdrava prehrana, računalništvo, podjetništvo, turizem …). Novost na strani je, da lahko tuje časopise odslej prevajate tudi v slovenski jezik.

Za oddaljen dostop se s svojo člansko izkaznico prijavite TUKAJ.

Tu pa si lahko ogledate PODROBNEJŠA NAVODILA ZA PRVO UPORABO PRESSREADERJA. Poskrbite, da imate na vaši napravi vključen dostop do lokacije naprave in dostopno točko.

V kolikor imate še kakšno težavo ali vprašanje, nas kontaktirajte in potrudili se bomo, da problem skupaj odpravimo.