V upanju, da vas bo njena ideja pritegnila, delimo z vami vabilo avtorice Irene Tršinar pri ustvarjanju nadaljevanja knjige “Naših sto naključij”:

“Knjiga Naših sto naključij je zbirka zgodb, ki jih je prispevalo 40 avtorjev. Zgodbe so resnične – kratke in jedrnate v stilu anekdot ali daljše s širšim opisom, tudi z detajli iz življenja v prejšnjih časih. Ene so realistične, humorne in tudi pravljično obarvane, druge žalostne, vse pa opisujejo nenavadne dogodke. S tem ko so zapisane, so obvarovane pred pozabo, ohranjene zanamcem. Zato zgodbe zbiram še naprej. Če se tudi vi spomnite kakšnega naključja iz svojega življenja ali pa ga odkrijete te dni, pomislite, morda bi ga želeli deliti z drugimi. Kot avtor ste lahko pisec ali pripovedovalec: če vam ni do pisanja, bova zgodbo napisala skupaj.

Zgodbe v tej knjigi vas bodo gotovo pritegnile. Naj ne bodo le prijetno branje temveč tudi navdih za obujanje spominov in opazovanje življenja. Kajti že kratek razmislek o nekem slučajnem dogodku lahko postane zgodba o naključju.

Uvodoma nas daleč nazaj do velikega poka pred 13,8 milijardami let popelje fizik, nato pa nas biolog spomni na naključje, ki ga imamo vsi – spočetje. Sledi poglavje Zgodovina.

Kaj vse se lahko zgodi med ljudmi, najdemo v poglavju Mi med seboj. Slovenija je majhna in tudi Svet je majhen! Radi potujemo, zato srečanje na drugem koncu sveta ni nemogoče, je pa presenečenje. Še posebej, kadar najdemo zanimive povezave ali okoliščine, ki so temu botrovale.

V poglavju Predmeti in pojmi so zgodbe najbolj raznolike: datumi dogodkov, rojstni dnevi, številke (celo naš EMŠO); glasba, likovna dela, knjige, fotografije in razglednice; ključi in radio; zgodbe s ceste in z gobarjenja. Z naključji o rojstvih in smrti, znamenji in sanjami seta zbirka zgodb zaključi na skoraj srhljiv način.

Vesela bom vašega sodelovanja. Zgodbo lahko napišete in mi jo pošljete na e-pošto ali pa mi o dogodku napišete nekaj besed, morda poveste po telefonu, nato pa se dogovoriva za naprej. Če bo le mogoče, bom odgovorila tudi na morebitna vprašanja.

Telefon: 040 255-292, naslov za e-pošto: itrsinar@gmail.com

Želim vam prijetno branje, hvala in vabljeni! Irena Tršinar”