V Knjižnici Kočevje smo v četrtek, 7. novembra 2019, ob 18. uri odprli prvo samostojno fotografsko razstavo Tjaše Završnik: MOMENTOSI . . .

Tjaša Završnik se je s fotografijo srečala že v otroštvu, ko smo imeli še fotoaparate na film. Pravi, da so bili zanjo najlepši trenutki, ko je čakala dva tedna na razvite fotografije v pričakovanju, da je kakšna uspela. Za svoj 28. rojstni dan si je kupila svoj prvi digitalni fotoaparat z namenom, da začne dokumentirati svoje življenje, kot ga je že v mladosti. Prijateljica je opazila njen potencial in jo vzpodbudila k rasti in učenju. Že dve leti je članica društva Grča, sodelovala pa je tudi pri projektih „časovna sestavljanka“ in „Biseri kočevske“. Družbeno podjetniško idejo „dotik nežnosti skozi fotografijo“ je predstavila tudi mednarodno, najprej pa na startap-u v Kočevju. Fotografija ji pomeni pomoč pri izražanju in samo-refleksijo v določenem trenutku. Je njena najboljša terapija. Fotografije, izbrane za to razstavo, so trenutki, ki so Tjašo kakorkoli zaznamovali v zadnjih treh letih. Ime razstave MOMENTOSI … je izbrano zato, ker si želi umetnica prikazati trenutek v času, za katerega bi si želeli, da traja. In za te trenutke se je vredno boriti.

foto: Marjan Artnak

Otvoritev je poleg pozdravnih nagovorov gostov popestril nastop glasbene skupine »Vražje gobanke« (Tjaša Završnik, Nataša Zamida in Iva Cilenšek), ki je nastala izključno za to predstavitev.
Po zaključku je sledila pogostitev ob prijetnem druženju.