Vabimo vas, da se z nami družite tudi v času, ko je bila fizična stavba knjižnice zaradi izrednih razmer primorana zaprti vrata svojim uporabnikom. 💕📚

📚 Na naši SPLETNI STRANI lahko pobrskate med mnogimi uporabnimi in zanimivimi informacijami, v tem času pa vam še posebej priporočamo zavihek KNJIŽNICA OD DOMA.

📚 Odlično rešitev za varno izposojo knjig na daljavo predstavlja BIBLOS, slovenska e-knjigarna in e-knjižnica. Na naši spletni strani najdete NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE STRANI BIBLOS, preko katere si lahko člani naše knjižnice za dva tedna brezplačno izposodite katero izmed 441 e-knjig, ki jih je zakupila naša knjižnica! Izposodite si lahko največ štiri knjige hkrati, zamudnine pa ni, saj se knjige po pretečenem roku izposoje same izbrišejo iz vaše e-naprave. Na spletni strani Biblos lahko najdete tudi VIDEO VODIČE ZA BRANJE E-KNJIG NA POSAMEZNI NAPRAVI. Prav tako nam v času, ko je dostop do brezplačnih fizičnih knjig onemogočen, spletna knjigarna Mladinske knjige Emka podarja BREZPLAČEN DOSTOP DO BRANJA PETDESETIH E-KNJIG! Brezplačen dostop do e-knjig in slikanic ponuja tudi Založba Zala. Raziščite pester izbor še danes!

📚 Na naši spletni strani pod zavihkom ELEKTRONSKI VIRI najdete še seznam različnih zanimivih slovenskih in tujih e-virov, ki omogočajo prost dostop do elektronskih knjig, člankov in drugih gradiv ali pa vam dostop do njih omogoča članstvo v naši knjižnici.

📚 Za vse starše, ki bi radi otrokom popestrili dneve v zavetju doma, je spletna stran PANČKOV SVET za 30 dni odprla brezplačen dostop do preko 900 posnetkov pesmic in pravljic. Pričarajte si kar se da prijetne dni z zgodbami iz pravljičnega sveta, predvsem pa izkoristite čas za skupno branje v ljubečem družinskem krogu!

📚 Bralne predloge lahko zbirate na straneh DOBRE KNJIGE, DOBRE ZGODBE, BRALNICA, KLUB ROMANTIC, BUKLA in mnogih drugih. Ustvarite si profil na socialnem omrežju GOODREADS in sledite prispevkom na slovenskih knjižnih blogih: Gospodična knjiga, Literarna lekarna, berem.si, Bralna čakalnica, Pesem ptic, Knjigoljubka, Knjižna polička, Knjižne čarovnije, Konteksti, Neja bere, Neusmiljeno berem, Otherworld, Predalčki in nalepke, Pri Sofiji, Knjižne poslastice, Hermionin literarni blog, Zanimivo leposlovje … Nekaj predlogov za otroke in mladino in za odrasle (leposlovje in strokovno gradivo) pa najdete tudi na naši spletni strani!

📚 Spoznajte se z uporabo knjižničnega kataloga COBISS+, ki vam omogoča brskanje po gradivu naše knjižnice iz vseh koncev sveta, s katere koli elektronske naprave z dostopom do spleta: tudi iz zavetja vašega doma! Moj COBISS omogoča rezervacije gradiva, pregled nad izposojenim gradivom in roki izposoje, brezplačno prvo podaljšanje preko spleta in dostop do servisa Moja knjižnica, do zgodovine vaših iskanj in do police z gradivom. Na naši spletni strani smo za vas pripravili tudi NAVODILA ZA UPORABO SERVISA MOJA KNJIŽNICA. COBISS+ lahko uporabljate tudi na mobilnih napravah, s pomočjo aplikacije mCOBISS. Navodila za uporabo aplikacije najdete TUKAJ. Čeprav vam zaradi trenutnega stanja ne bodo omogočene vse možnosti, ki jih nudita spletna stran in aplikacija kataloga, pa vam bo njuno poznavanje lahko še kako koristilo v prihodnosti.

📚 Lepo vas vabimo, da knjižnim novičkam in zanimivostim sledite tudi na naši FACEBOOK strani Knjižnica Kočevje in na našem INSTAGRAM profilu knjiznicakocevje.

Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki (01) 893 13 20 od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro. Vprašanja nam lahko pošljete tudi po e-pošti na naslov knjiznica.kocevje@gmail.com ali preko Facebook Messengerja.

Prijeten in zdrav začetek tedna vam želi vaša Knjižnica Kočevje! 💕📚