Dogodivščina medvedka Berija je avtorski projekt Knjižnice Kočevje, ki letos poteka že šesto leto.

Od začetka oktobra dalje lahko medvedku, ki bo v letošnjem šolskem letu spoznaval različne športe, na vsaka dva meseca sledite v Berijevem kotičku otroškega in mladinskega oddelka naše knjižnice, kjer vas bodo čakale izbrane knjige, povezane s skupino športov, ki jo bo medvedek v tem času spoznaval.

Na našem YouTube kanalu si lahko ogledate videoposnetek s prikazom Berijeve mesečne dogodivščine:

OKROGLO IN ZABAVNO (oktober in november 2024)

ZIMSKO VESELJE (december 2024 in januar 2025)

UMETNOST GIBA (februar in marec 2025)

V NARAVO PO ZABAVO! (april in maj 2025)

Otroci, ki bodo našim knjižničarkam prinesli svoje likovne ali literarne izdelke, ustvarjene po slikanici, ki predstavlja posamezno dogodivščino ali nam pokazali izpolnjeno stran v Berijevi športni knjižici, si bodo prislužili Berijev žig. Projekt bo trajal do konca maja 2025, ko bo potrebno v knjižnici oddati zapolnjene kupončke /športne knjižice.

Vsi otroci, ki bodo zbrali vse 4 žige, bodo v mesecu juniju vabljeni na zaključno zabavo, kjer bodo prejeli lepe nagrade in priznanja!

Posnetek zabave ob zaključku Dogodivščine medvedka Berija 2023-24:

Projekt je namenjen tako predšolskim otrokom, ki jim slikanice preberejo starši, kot prvošolčkom, ki se šele podajajo na pot branja in učencem nižjih razredov osnovne šole, ki že znajo brati sami. Preko medvedkove dogodivščine otroci na zabaven način spoznavajo nove knjige, pri tem pa preživljajo kvaliteten prosti čas ob bogatenju besednega zaklada in utrjevanju branja.

Zgodbica, ki jo najdete v Berijevi zloženki, je lahko odličen uvod, s katerim starši otroka navdušijo nad obiskovanjem knjižnice, izposojo in branjem knjig. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo knjižničarke na oddelku za otroke in mladino.

VABLJENI V KNJIŽNICO!