Konzorcij COSEC v sodelovanju z Britannico in splošnimi knjižnicami predstavlja spletno predstavitev elektronskega enciklopedičnega vira Encyclopedia Britannica Online (Public Library Edition)Vstopna točka za uporabnike: http://eviri.ook.sik.si/login?url=https://library.eb.co.uk.

Na spletnem dogodku z naslovom Britannica Library Information Session bo Kay Phillips, predstavnica Britannice, s praktičnimi primeri predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke, ampak omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij, besedila pa lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine. (Nekaj značilnosti lahko najdede na krajši predstavitvi že tukaj.) Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v torek 5. aprila 2022 ob 12 uri. Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna za knjižničarje in uporabnike splošnih knjižnic. Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo: https://meet.google.com/qwk-dkvm-kii?authuser=1.