V torek, 11. 2. 2020, smo v Knjižnici Kočevje ob 19. uri predstavili novo pesniško zbirko domačinke Živke Komac z naslovom Tam nekje med travami.

Tam nekje med travami je šesta izdana pesniška zbirka Živke Komac iz Kočevja. Živka piše pesmi že od mladih let, njen opus zajema pesmi za odrasle in pesmi za otroke, v njeni pesniški zbirki za otroke z naslovom Gugalnica pa najdemo tudi upesnjene uganke. Njene pesmi za odrasle obravnavajo teme ljubezni, minljivosti, bivanjskih vprašanj in kritiko družbe. Zadnje opisujejo pesničin strah pred prihodnostjo, ljudi opozarjajo na tragično stanje narave, politične in socialne krivice ter neskladja v medosebnih odnosih.

V zgodnjih jutrih, ko mesto še spi, svoja opazovanja in razmišljanja Živka zliva na papir v obliki pesmi in tako njena sporočila prihajajo tudi do drugih ljudi. Upajmo, da bodo ta dosegla veliko src.

Na predstavitvi smo slišali kar nekaj pesmi iz zbirke in še dve neobjavljeni pesmi, z Živko smo pokramljali o njenem ustvarjanju in globljih sporočilih, ki jih prinaša njena poezija.

Predstavitvi je sledilo prijetno druženje ob slaščicah in pijači.

 

 

 

Tam nekje med travami

 ostale davne so sledi
 bosih, drobcenih nožic,
 ko z roko v roki šla sva vštric.
 Tam nekje, med travami…

 

 

Pesniška zbirka Tam nekje med travami je izšla z denarno pomočjo Občine Kočevje, Društva upokojencev Kočevje in Zveze borcev mesta Kočevje.